Boštjan Kavčič

Področja Kiparstvo
Rojen/a 1973, Šempeter pri Gorici, Slovenija
Kraj, država bivanja Slovenija
Domača spletna stran http://www.bostjankavcic.com/
Baza RazUme Povezava v bazo razstav in umetnikov RazUme

Biografija

 

Boštjan Kavčič se je rodil 1973 v Šempetru pri Gorici. Osnovno šolo je obiskoval v Tolminu, srednjo elektrotehnično šolo v Novi Gorici. Leta 1997 je diplomiral iz bančništva in financ na EPF v Mariboru.

Zaradi velike želje po likovni umetnosti je bil leta 1998 sprejet na ALU v Ljubljani. Leta 2001 je prejel univerzitetno Prešernovo nagrado za kiparstvo. Leta 2003 je diplomiral iz kiparstva na ALU v Ljubljani (prof. Lujo Vodopivec). V letih 2003 - 2005 je bil štipendist Ministrstva za kulturo za podiplomski študij videa na ALU v Ljubljani. Magistriral je z delom Digitalna video skulptura znotraj trgovskih središč na podiplomskem študiju videa in novih medijev na ALUO pri prof. Sreču Draganu (2007). Leta 2008 je prejel odkupno nagrado podjetja KD Holding d.d. Med leti 2010 in 2011 je sodeloval pri nastajanju dokumentarnih filmov (montaža, slika, grafika, risba, animacija): Psalmi tišine 2010, Iconotheca Valvasoriana 2010, Gradimo novi svet 2011 in animirane risane serije Ekola! 2011. Predstavil se je na več skupinskih in samostojnih razstavah, udeležil se je več mednarodnih simpozijev in postavil več javnih del, organiziral je delavnice klesanja kamna in video umetnosti.

Od leta 2007 je samozaposlen v kulturi. V svojem delu povezuje socialno skulpturo in nove medije. Od leta 2002 nastaja njegova največja kiparska serija kamnitih skulptur z naslovom ORGanizmi. Njegova dela so uvrščena v kiparsko zbirko AS Gallerije (KD Artes), kiparsko zbirko Umetnostne galerije Maribor, likovno zbirko Dolenjskega muzeja Novo mesto, likovno zbirko galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in digitalni arhiv DIVA.

 

Vir: Biografija

Umetniška dela