Marko Košnik

Rojen/a 1961, KRANJ, JUGOSLAVIJA-SLOVENIJA /SLOVENIA-PART OF YUGOSLAVIA, Bivša-Jugoslavija
Kraj, država bivanja Slovenija
Druge povezave COBISS
Baza RazUme Povezava v bazo razstav in umetnikov RazUme

Biografija

Marko Košnik je v osemdesetih letih je sodeloval z nekaterimi ekstremnimi alternativnimi skupinami (Junajtit Adis, Laibach, Cavis Negra, Most), predvsem kot ustvarjalec konceptov, scenarijev, glasbe, video in ambientalnih projektov.

 

Leta 1986 je ustanovil Inštitut Egon March, kreativno enoto za teorijo, raziskave in produkcijo na področju novih medijev, v tem okviru je večino njegovih projektov naredil v devetdesetih letih. Od leta 1991 se ukvarja s korporativnimi interdisciplinarnimi produkcijami, performansi in instalacijami, ki združuje usmerjanje, programiranje interaktivnih sistemov, sinhronizacijo in prenos preko interneta. Od leta 1991 je deloval bil večinoma mednarodno. Sodeloval je z Van Gogh TV, Universcity TV in STEIM. Izvedel je številne performanse, delavnice (MUU, Architonomy, Media Feedback) po Evropi in vzpostavil medijske prostore (Ministry of Experiment). Je eden izmed pionirjev evropskih interaktivnih komunikacijskih projektov.

 

Vir: Prevedeno po VIDEODOKUMENT

Umetniško delo

Dokumentacija

Košnik, Marko, Diskurzor 003, MG+MSUM, Ljubljana, 5. december 2023, 67' 54"

Umetniška dela

Tip Artist talk, Predstavitev, Pogovor
Datacija 5. december 2023 – 5. december 2023
Mesto produkcije Ljubljana
Format 1920x1080
Trajanje 67:54

Tip Dokumentarni video,
Datacija 1991
Format 720x540
Trajanje 14:46

Dostopno tudi na naslovu https://www.youtube.com/watch?v=SXy5eB4abmk (s tem, da ne gre za prenos videa iz VHS kasete, temveč za restavrirano verzijo).