Bianconi, Loredana: Življenje drugače (La Vie Autrement)

Bianconi, Loredana: Življenje drugače (La Vie Autrement)

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Življenje drugače (La Vie Autrement)
Tip Dokumentarni video
Datacija 4. oktober 2006
Prizorišče Kinodvor
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Jezik francosko
Podnapisi angleško
Format 720x576 pxl
Trajanje 01' 13"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2006-FILM-734

Sinopsis

 

Po filmu Ali se spominjaš revolucije? (prikazanem na Mestu žensk leta 1997), v katerem je izjemna portretistka Loredana Bianconi intervjuvala štiri Italijanke z revolucionarno preteklostjo (nekdanje članice Rdečih brigad), v svojem dokumentarcu La Vie Autrement / Življenje drugače predstavlja štiri Belgijke maroškega rodu, ujete med dva svetova, dve kulturi, dva jezika.

 

"Je mogoče, če izviraš iz družine severnoafriških izseljencev, biti hči ali žena, živeti lastno življenje, zapustiti svet tradicije, pretrgati stike z družino, ne da bi pri tem pozabila svoje  korenine ali sorodnike? Štirje portreti žensk pripovedujejo zgodbo o generaciji, ki živi življenje lastnih izbir. Njihove matere so bile nepismene, vendar so sanjale, da bodo njihove hčerke imele univerzitetno izobrazbo. Vse svoje upe so vložile v otroke, pa tudi svoja neizpolnjena hrepenenja in vse svoje samote. Amina, Farida, Hayat in Madiha so skozi ustvarjanje našle pot do svobode. Skozi pisanje, slikanje, glasbo ali gledališče: vsaka od njih ponuja častno in prepričljivo pripoved o potovanju, umeščenem na tesnem prostoru med dvema svetovoma, dvema jezikoma, dvema kulturama. To je potovanje, ki jim je omogočilo, da so ostale zveste same sebi; gre samo za to, da verjameš v tisto, kar boš postal.”

 

Serge Meurant

 

Avtor/ica, skupina

Produkcija