Bakker, Marian: Lesbian ConneXion/s

Bakker, Marian: Lesbian ConneXion/s

Ogledov: 6
Naslov Lesbian ConneXion/s
Tip Predstavitev
Datacija 15. oktober 1999
Prizorišče Cankarjev dom
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Jezik angleško
Format 720x576 pxl
Trajanje 06' 17"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-1999-PRED-54

Sinopsis

 

Lesbian ConneXion/s ali Lezbični stiXi je prva obsežna fotografska razstava v Evropi, ki se ukvarja z lezbično navzočnostjo. Šestdeset fotografinj iz petnajstih držav so prosili, naj posnamejo slike, ki razodevajo lezbična življenja in življenske sloge. Razlike v njihovem družbenem, kulturnem, političnem ali etičnem ozadju nam ponujajo niz perspektiv in pogledov na lezbične realnosti. Projekt Lezbični stiXi si prizadeva premagati stereotipe in prispevati k spreminjanju miselnosti. Vzporedno z razstavo bodo organizatorke vodile tudi delavnico s sloganom “Zapomnili si nas bodo”.


Projekt Lezbični stiXi so prvič predstavile v Amsterdamu na Igrah gejev in lezbijk 1998. Razstavo je obiskalo več kot tri tisoč ljudi. Po tem je bila razstava na turneji po Evropi.

 

Organizatorka Marian Bakker: ”Oktobra 2000 nameravamo razstavo pripraviti v Ljubljani in v ta namen bi rade sodelovale s slovenskimi lezbijkami. Če vas zanima razstavljanje vaših fotografij ali bi rade sodelovale pri organizaciji projekta, se prosim oglasite na naši letošnji predstavitvi v okviru festivala Mesto žensk. Vidimo se v Ljubljani!”

 

Avtor/ica, skupina

Produkcija