Broom, Flying: Flying Broom

Broom, Flying: Flying Broom

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Flying Broom
Tip Predstavitveni dogodek, Dokumentarni film, Pogovor
Datacija 8. oktober 2007
Prizorišče Cankarjev dom, Kosovelova dvorana
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Koprodukcija Cankarjev dom, Flying Broom IFF
Jezik angleško, turško
Podnapisi slovensko
Format 720x576 pxl
Trajanje 30' 34"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2007-FEST-156

Sinopsis

 

V filmu gledajo ženske na svet z zornega kota svojih življenj, izkušenj, sreče in žalosti, vendar znajo vedno najti način, da se nasmehnejo. Navkljub vsem življenjskim bitkam in preizkušnjam se bomo vedno smejale. Flying Broom predstavlja dva filma iz Turčije:

 

The Play/Igra
(Turčija, 2005, dokumentarni film, 35 mm, 73’; turški jezik, slovenski podnapisi)
Režija: Pelin Esmer; scenarij: Ummuye, Behiye, Ummu, Fatma K., Cennet, Saniye,
Fatma F.
Dokumentarni film prikaže trd vsakdanjik že na v gorski vasici v južni Turčiji,ki želijo napisati in odigrati igro svojih življenjskih zgodb. Po trdem delu na poljih, gradbišču in doma, se opogumijo in z va­jami v lokalni srednji šoli se prične prava zabava. Dokumentarec prikazuje razvoj igre in spremembo, ki jih novo-pečene igralke v tem času doživijo.
Film je kot najboljši dokumentarec prejel številne nagrade na mednarodnih festivalih, kot so Tribeca FF, Festival Films de Femmes v Créteilu, Nürnberg FF, na festivalu dokumentarnega filmavTrstu...


Fat Woman in the Land of the Thin/Debela ženska v deželi vitkih
(Turčija, 2007, kratki film, beta, 14’; turški jezik, slovenski podnapisi)
Režija: Zeynep Arisoy; scenarij: Ezgi Kizmaz
Vsako leto izbere žirija med desetimi zgodbami scenarij za kratki film, ki ga posname Filma-cass,ena vodilnih produkcijskih hiš v Turčiji. Izbrana zgodba je nato prikazana na naslednjem festivalu. Zmagovalec 9. festivala je bil film Fat Woman in the Land of the Thin.
Rüya, lastnica družinske slaščičarne Tutku*, je debela ženska, ki nadvse rada peče sladice. Njene stranke, ena bolj debela od druge, so ljudje, ki uživajo v »pospravljanju« sladic. Vse se spremeni neke­ga dne, ko v državi pride do vojaškega udara, po katerem je prepovedano uživanje visokokaloričnih izdelkov …
»Tutku« v turškem jeziku pomeni »strast«. Programska ekipa festivala Flying Broom

 

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Koprodukcija

Cankarjev dom
Flying Broom IFF