Tratnik, Suzana; Chrobáková Repar, Stanislava: Oder žensk

Tratnik, Suzana; Chrobáková Repar, Stanislava: Oder žensk

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Oder žensk
Podnaslov pesniško-prozni maraton
Tip Festival, Literarni festival
Datacija 30. oktober 2004
Prizorišče Klub Gromka, AKC Metelkova mesto
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Društvo Apokalipsa, Društvo ŠKUC
Koprodukcija Mesto žensk
Jezik slovensko
Format 720x576 pxl
Trajanje 11' 50"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2004-FEST-523

Sinopsis

 

V okviru Mesta žensk in projekta Apokalipsa bere sta Društvo Apokalipsa in Društvo ŠKUC gostila okoli 20 pesnic in pisateljic. Apokalipsa je tako tudi predstavila svoji gender-številki revije (72/2003 in 78-80/2004), ki jih je doslej namenila tematiki družbenih spolov. Obenem pa je odprla in s stvarnostjo podprla osrednjo problematiko svoje naslednje številke revije (2005): žensko pisanje in feministična epistemologija.

 

Pesniško-prozni maraton je navezal stike z občinstvom, tudi s povezovalno besedo med posameznimi nastopajočimi. Ni pa manjkalo niti občutka za kostume, spremljajoče videoprojekcije, telesnosti in obraznosti na odru. Z izrazitostjo lastnih besedil smo zadele vsaj rob performativnega dogodka, ki bo tudi žensko literarno ustvarjalnost v Sloveniji povezal z bogato medialno vsebino prihajajočega tedna festivala Mesto žensk. Društvo ŠKUC pa tako že drugo leto nadaljuje z literarnim večerom pesnic in pisateljic – in spet je padla kakšna zapora v razširjenem prepričanju, da je pisk pri nas malo.

 

Koncept: Stanislava Chrobáková Repar, Suzana Tratnik 


Nastopajo: Vanja Strle, Suzana Tratnik, Barbara Korun, Maruša Krese, Maja Vidmar, Slavica Šavli, Polona Tratnik, Kristina Hočevar, Iva Jevtic, Vida Mokrin-Pauer, Stanislava Chrobáková Repar, Jana Putrle Srdic, Taja Kramberger, Lidija Dimkovska, Alja Adam, Barbara Simoniti, Urška Sterle, Barica Smole, Maja Novak, Lucija Supica, Tatjana T. Jamnik in Tatjana Soldo (v zastopanju).

 

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Društvo Apokalipsa
Društvo ŠKUC

Koprodukcija