Stoli za doječe mame

Stoli za doječe mame

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Stoli za doječe mame
Tip Razstava, Skupinska razstava
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Fakulteta NTF, katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil
Koprodukcija Mesto žensk
Jezik slovensko
Format 720x576 pxl
Trajanje 02' 15"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-0205-RAZS-682

Sinopsis

 

Projekt Stoli za doječe mame je nekakšno nadaljevanje projetka iz leta 2005 S tekstilijami bogatimo svet bolnih otrok (izdelki za psihiatrični oddelek) – oba sta darilo Pediatrični kliniki v Ljubljani.

 

Ideja je bila napolniti nekoliko laboratorijsko belino bolnišnice z bolj barvitim vzdušjem in uporabiti prvobitno toplino, ki jo imajo ženske tekstilne kreacije, ter s tem pričarati domačnost s pomočjo domišljije. Našli smo svojo nišo medsebojne komunikacije, projekt, ki je zelo zaseben in javen hkrati: od žensk za ženske ali če pogledamo širše – od ustvarjalk/cev za mame in dojenčke.

 

Projekt je bil v začetni fazi, ker je po naravi procesualen in se je nadaljeval kot neke vrste mozaično tkanje, sestavljeno iz posameznih vizualnih zgodb. Vsak/a lahko odprto prispeva svojo osebno domišljijo, kako prešivati, barvati in oblikovati in izrazi svoje ideje in občutja v pregrinjalih za doječe mame.

 

Marjeta Godler

 

Sodelujejo

Mentorstvo Marjeta Godler
Umetnik/ca, skupina Študentke in študenti NTF / Students of Faculty of Natural Sciences and Engineering

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Fakulteta NTF, katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil

Koprodukcija