The Otolith Group

Področja Film, Instalacija, Dokumentarni film, Kratki film
Delovanje od 2002
Kraj, država bivanja London, Velika Britanija
Domača spletna stran http://otolithgroup.org/
Baza RazUme Povezava v bazo razstav in umetnikov RazUme

Biografija

 

The Otolith Group, ki sta ga ustanovila Anjalika Sagar in Kodwo Eshun, uporablja obliko filmskega eseja za preizkušanje hipoteze, da bi z vrnitvijo h koncepciji breztežnostnega vesoljskega časa kot začasne heterotopije bilo mogoče razumeti dezorientacijo, ki spremlja globalno krizo. Izhajajoč iz pojmovanja mikrotežnosti kot polja sil, ki poglabljajo in raztezajo subjektivnost, je skupina mnenja, da navigacija breztežnostega prostora omogoča zavedanje neutemeljenih sistemov, ki podpirajo ero predkupne nuklearne stavke.

 

Anjalika Sagar je meddisciplinarna umetnica, ki je na School of Oriental and African Studies (London University) študirala socialno antropologijo in hindujščino. V Angliji in Indiji je delala s številnimi filmarji in sodelovala z več razvojnimi skupinami. Kot zvočna umetnica je sodelovala z različnimi glasbeniki in skladatelji, kot so Talvin Singh, Jem Finer, Heiner Goebbels in The Future Sound of London. Anjalika je ustanoviteljica spletnega foruma Multitudes in somoderatorka spletnega foruma Undercurrents. Z Otolith Group je ustvarila prvo retrospektivo dela londonskega Black Audio Film Collective.

 

Kodwo Eshun je na University College oxfordske univerze študiral angleško literaturo in teorijo, na univerzi v Southhamptonu pa postkolonialno analizo diskurza. Na Goldsmith College predava vizualno kulturo, na Dutch Art Institute (univerza Twente) vodi program javnih umetnosti, v De Ateliers v Amsterdamu je gostujoči mentor, na Nanjing Institute pa deluje kot stalni mentor in umetnik. Predvsem ga zanima utopični potencial meddisciplinarne kulture afriške diaspore. O tej temi, ki jo redno predava, je objavil veliko člankov.

 

Umetniško delo

The Otolith Group, Otolit, Mesto žensk, Ljubljana, 1. oktober 2004, 14' 24"

Umetniška dela

Tip Kratki film
Datacija 1. oktober 2004
Mesto produkcije Ljubljana
Format 720x576
Trajanje 14:24

 

[]