Nevenka Koprivšek

Poklic Direktor/ica, Igra (gledališka/filmska), Produkcija, Režija
Rojen/a N/A
Kraj, država bivanja Slovenija

Biografija

Nevenka Koprivšek je diplomirala iz igre na mednarodni šoli Ecole Jacques Lecoq. Najprej je igrala in režirala v neodvisnih skupinah v Parizu, New Yorku in Ljubljani in 1989 postala umetniška direktorica Gledališča Glej, v času, ko je doživljal veliko mednarodno prepoznavnost, predvsem s produkcijo Betontanca.

1997 je ustanovila nevladno organizacijo Bunker in je od takrat njegova direktorica. Bunker upravlja čudovit industrijski objekt Stara elektrarna, revitaliziran v sodobno gledališče, producira in predstavlja sodobne gledališke in plesne predstave, organizira različne izobraževalne programe, raziskave in oblikuje enega najvidnejših mednarodnih festivalov: Mladi levi. Značilnost vodenja programa zavoda Buner je večna preža in odzivnost na širši prostor s programi, ki skušajo reflektirati aktualne socialne, ekološke in politično-kulturne teme.

Nevenka je tudi certificirana učiteljica metode Feldenkrais, ozaveščanja skozi gib, ki jo intenzivno izvaja, poučuje in organizira tematske delavnice.

Umetniška dela