Ana Hribar

Poklic Animacija lutk, Igra (gledališka/filmska), Ples
Področja
Rojen/a 1982, Ljubljana, Slovenija
Kraj, država bivanja Slovenija
Druge povezave Sigledal

Biografija

Slovenska gledališka igralka Ana Hribar se je rodila 3.4.1982 v Ljubljani.

Po končanem šolanju na Bežigrajski gimnaziji v Ljubljani se je vpisala na Akademijo za študij sodobnega plesa SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance ) v Salzburgu, kjer je julija 2004 z diplomo študij tudi uspešno zaključila. V istem letu se je vpisala v študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT(Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo) pod vodstvom mentorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. V času absolventskega staža je igrala in plesala v neodvisnih gledaliških in plesnih projektih ter v nekaterih institucionalnih gledališčih. Študij je zaključila v letu 2007/2008 z uprizoritvijo Opera za tri groše z vlogo Jenny, v režiji Tatjane Peršuh.


Februarja 2010 je diplomirala z odliko z diplomsko nalogo »Od (p)osebnega k univerzalnemu; V iskanju igralčeve ustvarjalne svobode«. Od marca 2010 je zaposlena kot dramska igralka v Lutkovnem gledališču Ljubljana(LGL).


Ustvarila je tudi že kar nekaj vlog na radiu (med njim velja omeniti igro Boštjana TadelaDružinski človek, r. Jože Valentič , ki je šla na berlinsko mednarodno tekmovanje Prix Europa – (Prix Europa), sodeluje tudi pri sinhronizaciji risank.


V letih od 2004- 2010 je poučevala tudi klasični balet v baletni šoli Pirueta v Ljubljani (vse od starosti 9 let pa do odraslih ljubiteljic), kjer je ustvarila tudi že okrog 8 koreografij, z eno od njih se je 2011 predstavila tudi na Reviji klasično baletnih šol in društev v Zagorju.


V okviru akademije je v jazz klubu Gajo odpela nekaj pesmi Edith Piaf in Kurta Weilla, saj ji zaradi altovskega glasu odgovarja stil šansona in jazza. Leta 2011 se je v okviru Lutkovnega gledališča Ljubljana redno udeleževala tudi enotedenskih animacijskih vaj pod vodstvom Braneta Vižintina, kjer se je seznanila tudi z osnovnimi animacijskimi tehnikami (mimetična lutka, marioneta, havajka ... ) ter v Lutkovnem gledališču najmlajše zabava na Pustnem rajanju.

Vir: Ana Hribar

Umetniška dela

Spletna razstava