DJ Trick-C

Področja Glasba, DJ set
Kraj, država bivanja Ljutomer, Slovenija
Druge povezave Karantanija

Biografija

 

Trick-C je ena od slovenskih didžejk z najdaljšo ‘kilometrino’ na sceni. Zvokom elektronike je podlegla leta 1992, po petih letih zabavanja prijateljev na zasebnih afterjih pa je spoznala, da se želi s ploščami in gramofoni ukvarjati tudi profesionalno. Njen prvi nastop na ‘The Day After’ partiju v avstrijskem Gradcu je navdušeno publiko spravil na noge. Sledili so nastopi po Sloveniji in Avstriji, vse do prvega večjega nastopa v Celju 1998, kjer je na masovnem ravu ‘Alien Night’ vrtela glasbo pred več kot tisočglavo množico.

 

Sledil je enoletni premor, ko je izginila s scene. Želja po dinamičnem življenju in novih izkušnjah jo je iz Maribora privedla v Ljubljano, kjer je našla nove ideje. Življenjskega in poklicnega partnerja, didžeja Pointa, je v slogu prave party-zanke spoznala na partiju v kranjskem klubu U-Bahn. Z njegovo pomočjo je svojo vrnitev na sceno razširila tudi na Hrvaško, kjer je takrat cvetela underground tehno scena. Trick-C in DJ Point danes nastopata skupaj pod imenom CAAN Production. Njun cilj je povezovanje promoterjev, organizatorjev, izmenjava didžejev (še posebej didžejk) ter organizacija in soorganizacija partijev.

 

Trick-C je doslej nastopila ob boku didžejev, kot so Mary, Umek, Kanzyani, Kiki, Joel Muel, Marcus Storck, Virgin Helena, Innigo Kennedy, Gayle Sun, Damon Wild, Carlijn, idr. Zase pravi, da počasi in vztrajno nadaljuje svojo pot in da se uči tako iz kritik kot pohval. Njen glasbeni menu se giblje med progressive, tech-house, tribal in driving technom. Skozi glasbo, v kateri išče nekaj svojega in globljega, posreduje občutke v času in prostoru brez omejitev in pušča posamezniku možnost lastne interpretacije. Najpomembnejše pa se ji zdi, da se ljudje ob njeni glasbi počutijo dobro in sproščeno.

 

Helena M.

 

Umetniško delo

Umetniška dela

Podnaslov Electric Indigo & DJ Trick-C & Miss House Wife
Tip DJ set
Datacija 14. oktober 2005
Mesto produkcije Ljubljana
Format 720x576
Trajanje 07:27

 

[]