Ercklentz, Sabine; Neumann, Andrea: Defonija na Mestu žensk

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Defonija na Mestu žensk
Tip Glasba, Koncert
Datacija 7. oktober 2006
Prizorišče Klub Gromka, AKC Metelkova mesto
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Format 720x576 pxl
Trajanje 15' 18"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2006-GLAS-776

Sinopsis

 

Pričujoči elektroakustični duo ni kar tako. Ima nišo in hrbtenico, kar je redka kombinacija. Obe glasbenici reducirata – če ne kar ignorirata – starodavna inštrumenta: klavir ni več klavir, trobenta tudi ni samo to. Povedano v besednjaku avantgarde nam obe gostji (dobesedno, tehnično, strukturno, formalno) razgaljata inštrumentarij in s tem kažeta, kakšna je lahko ena od prihodnosti tako trobente kakor klavirja.

 

Duo je zgodba o variacijah in deviacijah. O prostoru, reliefih, o detajlu. Njuna spontana kompozicija se pne med zvestobo zvočnemu iskateljstvu in napevi iz glasbene skrinjice. Njuna muzika nenehno pulzira, je ritmično in melodično dostopna, za nepoznavalca celo poučna, v bistvu ambientalna: takšna še najbolj, kadar se bliža reminiscencam iz sveta avantgardnih plesnih odpadnikov in kadar koketira z arhaičnimi ritmičnimi konvencijami iz popularne glasbe. Pianizem in trobilstvo v redki trenutni inačici: ozemljen eksperiment, suvereno ožarčena improvizacija, za katero se zdi, kot da je temeljito skomponirana.

 

Avtor/ica, skupina

Produkcija