Feminalz, Kolektiv: Tatovi podob [Posnetek 2014]

Feminalz, Kolektiv: Tatovi podob [Posnetek 2014]

Ogledov: 52
Naslov Tatovi podob [Posnetek 2014]
Tip Gledališče, Performans, Ples, Burleska / Kabare / Varieté, Plesni performans, Sodobni ples
Datacija 11. oktober 2014
Prizorišče Klub Gromka – AKC Metelkova mesto
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Emanat
Koprodukcija Mesto žensk
Jezik slovensko, angleško, portugalsko
Format 1920x1080 pxl
Trajanje 02' 40"
URL http://www.emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob
Evidenčna številka -2014-GLED-8
Število del v skupini 3

Sinopsis

Ob posebnem jubileju in nadvse slavnostni obletnici Mesta žensk se letošnjemu praznovanju pridružujejo tudi Tatovi podob, ki bodo na predzadnji festivalski večer izbrano občinstvo zapeljevali s svojimi grenko-sladkimi vinjetami sprevračanja, smešenja, travestije in preoblačenja. Zimzelenemu repertoarju Tatov podob pa se na zdaj že tradicionalnem tehnoburlesknem odru Kluba Gromka letos pridružujejo še neznani mojstri in mojstrice … Na sobotni gala poznovečerni prireditvi vas bo skupaj s Tatovi podob zabaval cvetober udeležencev letošnje delavnice pod vodstvom londonske kabaretne dive Ursule Martinez. Če bo vse po sreči, se na odru Gromke prikaže morda še kdo od letošnje bogate bere festivalskih gostij in gostov – pustimo se presenetiti!

Tehnoburleska - Tatovi podob je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti. (Ida Hiršenfelder)

 

 

Program večera je nastal v produkciji Zavoda Emanat v sodelovanju z udeleženci delavnice Onstran burleske! pod vodstvom Ursule Martinez.

Sodelujejo

Oblikovanje Saša Kerkoš
Kostumografija URŠA RECER
Kompozicija Luka Prinčič
Produkcija SAŠKA RAKEF, Sabina Potočki, Dare Pejić
Besedilo Frau Strapatz
Oblikovanje maske Tina Prpar (Tinka Pobalinka)

Avtor/ica, skupina

Dogodki

Feminalz Kolektiv, Tatovi podob [Posnetek 2014], Ljubljana, 11. oktober 2014, 02' 40"
Feminalz Kolektiv, Tatovi podob [Posnetek 2015, #1], Ljubljana, 15. oktober 2015, 00' 56"
Feminalz Kolektiv, Tatovi podob [Posnetek 2015, #2], Ljubljana, 15. oktober 2015, 00' 50"

Produkcija

Koprodukcija

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo