Tomažin Zagoričnik, Irena: Telo glasu

Tomažin Zagoričnik, Irena: Telo glasu

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Telo glasu
Tip Glasba, Performans, Eksperimentalna glasba, Vokalna glasba, Glasovni performans, Plesni performans, Sodobni ples
Datacija 13. oktober 2015 – 14. oktober 2015
Prizorišče Center kulture Španski borci
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Zavod Sploh
Koprodukcija Mesto žensk, Zavod EN-KNAP
URL Telo glasu
Evidenčna številka CoW-2015-PLES-590

Sinopsis

 

Telo glasu je nadaljevanje raziskave vmesnega prostora med glasom, gibom, gesto in telesom. Solo predstava je hkrati nadaljevanje projekta oziroma avdio-video instalacije obrazi glasov/šum, ki je nastala marca 2015 v produkciji zavoda MOTA. Posnetke glasov, ki so nastali in služili kot zvočni material omenjene instalacije, bodo skladatelji Matej Bonin, Tomaž Grom in Alessandro Bosetti skomponirali v novo nastale zvočne pokrajine, ki bodo služile kot partner v dialogu s telesom, gesto oziroma gibom.
 

Vse, kar je zamolčano, pleše v telesu. Kar je izrečeno, ga vrti naokoli.

 

»izdih. tlesk. zehanje. trzljaj. klokot. prhanje. mižikniti. pomislek. vdih. šklepetati. sunek. razpeti. zateg. tukaj trzniti. sesesti se. izdihniti. kolcniti. zatakniti se. obstati vmes. požvižgovati si. iti na prste. sesljati. obviseti. krč in zatuliti. malo. se oprijeti. sebe. dotik tal. izjecljati. ne-sebe. pod nogami. praznina ust. zažreti se sebi v telo. vzdigniti se skozi glas in podpreti. dati mir trebuhu. zamižati pred seboj. se prijeti za glavo in potolažiti roko. preskočiti prst, si pustiti prekucniti in obležati v odmevu. potem pa trikrat: poslušati se še v ne obstoječem, kasneje v nedorečenem prisluhniti, še v ne izraženem se uzreti. izjaviti nekaj tja v en dan. se veliko premikati. tja in sem. v nekaj drugega. opustiti pričakovanje, popustiti. se ne vzeti resno. zgrešiti se spet in spet. v balansu. zagnati samorefleksijo, se raztelesiti v šepet.« 

Irena Tomažin

 

Sodelujejo

Oblikovanje zvoka Tomaž Grom, Jure Vlahovič (snemanje), produkcija Mota (material)
Kompozicija Tomaž Grom, Alessandro Bosetti, Matej Bonin
Performans Irena Tomažin Zagoričnik
Oblikovanje svetlobe Igor Remeta
Scenografija Igor Remeta
Tehnično urejanje Igor Remeta, Zavod Atol (pomoč)

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Zavod Sploh

Koprodukcija

Mesto žensk
Zavod EN-KNAP