Ponton, Anita: Anita ponton: intervju

Ponton, Anita: Anita ponton: intervju

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Anita ponton: intervju
Tip Predstavitveni dogodek, Javni intervju
Datacija 2005
Prizorišče Kinodvor
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Jezik angleško
Format 720x576 pxl
Trajanje 10' 57"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2005-PRED-673

Sinopsis

 

Anita Ponton je interdisciplinarna umetnica, ki pri svojem ustvarjanju združuje instalacije, zvok in film. Filmske ali gledališke elemente je moč čutiti tako v vizualnih komponentah kot konceptualnem izhodišču. Zaključila je študij slikarstva/kiparstva, sedaj pa se ukvarja predvsem s performansom, v katerem njeno telo ‘nastopa’ kot prizorišče, proces in objekt. Trenutno preučuje telo v performansu v odnosu do tehnologije in prezentacije ženskosti.

 

Pontonova živi in dela v Londonu. Je diplomantka Central St. Martins School of Art in Goldsmiths Collegea, kjer trenutno zaključuje doktorat iz likovne umetnosti. Svoje stvaritve je razstavljala in predstavljala na mednarodni sceni, vključno z dogodki in razstavami na ICA London, Beneškem bienalu in Liljevalch Kunsthalle v Stockholmu. Je predavateljica na dodiplomskem in podiplomskem študiju in kuratorka performansov ter razstav na neobičajnih krajih.

 

Avtor/ica, skupina

Dogodki

Ponton Anita, Still, Ljubljana, 7. oktober 2005, 06' 51"

Produkcija