Todorović, Zoran: Asimilacija

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Asimilacija
Tip Performans, Projekt, Body art / Live art, Participatorni projekt
Datacija 2. julij 2002
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica
Format 720x576 pxl
Trajanje 09' 15"
Evidenčna številka KAP-2002-PROJ-101

Sinopsis

Serija dogodkov, ki na svojevrsten način postavljajo pod vprašaj idejo lepote. Projekt sestavljajo obroki, kot so večerje, narejene iz človeškega tkiva, ki je ostanek v industriji estetske kirurgije. Instalacija vključuje razstavljanje fotografske in video dokumentacije, ki pojasnjuje izvor in proces priprave hrane, gledalcem pa je na voljo puding iz človeške masti.

 

Opozorilo: Na koncu posnetka je kratek prizor, ki prikazuje umetnico Eleno Kovylino, ki še vedno počiva v plastičnem omotu v zaboju po njenem performansu Mach es jetzt.

 

_________________

Break 21, 6. mednarodni festival novih umetnosti je nosil naslov Mrtev ali živ. Apokaliptični ton sintagme vključuje uprizoritev in praktično razmišljanje o paradigmah živih, polživih, polmrtnih in mrtvih. Njihove sodobne preobrazbe so se razvile iz trendov in sprememb v znanosti in tehnologiji, ki segajo tudi do verskih in ideoloških konceptov in psiholoških stanj.

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo
Shanabrook Stephen, Baci, Ljubljana, 3. april 1996, 02' 50"
Kovylina Elena, Mach es jetzt, Ljubljana, 2. julij 2002, 10' 41"
Spletna razstava