Stupica, Gabrijel: Pod drobnogledom. Tehnologija nastajanja in reševanje umetnin

Stupica, Gabrijel: Pod drobnogledom. Tehnologija nastajanja in reševanje umetnin

Ogledov: 22
Naslov Pod drobnogledom. Tehnologija nastajanja in reševanje umetnin
Tip Slikarstvo, Razstava, Didaktična razstava
Datacija 17. april 2014 – 31. avgust 2014
Prizorišče Moderna galerija
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija MG+MSUM, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Jezik slovensko
Format 1920x1080 pxl
Trajanje 29' 11"
URL http://www.mg-lj.si/si/razstave/47/gabrijel-stupica-pod-drobnogledom/
Evidenčna številka MG-2014-PRED-630

Sinopsis

Projekt je plod sodelovanja oddelka za konserviranje in restavriranje Moderne galerije, oddelka za restavratorstvo UL ALUO, Restavratorskega centra ZVKDS in Narodne galerije v Ljubljani, vodji projekta pa sta Nada Madžarac (MG+MSUM) in Tamara Trček Pečak (UL ALUO).

Sodelujejo

Kustos/inja Nada Madžarac, Tamara Trček Pečak
Montaža (film, video) Matevž Sterle

Avtor/ica, skupina

Produkcija

MG+MSUM
Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Dokumentacija
Jakopič Rihard, Pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve [slovenski podnapisi], Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 18. junij 2020, 19' 07"
Jakopič Rihard, Začuti umetnino, Univerza v Ljubljani, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta, Ljubljana, 2020, 19' 54"
Pregelj Marij, Pod drobnogledom. Nastajanje in reševanje umetnin Marija Preglja, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 25. april 2018, 15' 31"
Jakopič Rihard, Pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 18. junij 2020, 19' 09"
Jakopič Rihard, Začuti umetnino [napoved], Univerza v Ljubljani, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta, Ljubljana, 18. maj 2020, 02' 17"