Slovar skupnega znanja - Geopolitika 2 [Diskusija #1]

Slovar skupnega znanja - Geopolitika 2 [Diskusija #1]

Ogledov: 13
Naslov Slovar skupnega znanja - Geopolitika 2 [Diskusija #1]
Tip Seminar
Datacija 29. maj 2019
Prizorišče Muzej sodobne umetnosti Metelkova
Mesto produkcije Ljubljana
Produkcija MG+MSUM
Format 1920x1080 pxl
Trajanje 35' 01"
URL http://www.mg-lj.si/en/events/2636/seminar-glossary-of-common-knowledge-geopolitics-ii/
Evidenčna številka MG-2019-AKAD-487

Sinopsis

Nova izdaja Slovarja skupnega znanja (2019-2022) ponovno odpira poglavja iz prve izdaje (2013-2018). Prvi seminar v novi izdaji je bil namenjen "geopolitiki", ker tako širokega referenčna polja nikoli ne moremo v celoti izčrpati. V prvi izdaji seminarja na temo Geopolitike so mednarodni naratorji  leta 2015 predlagali 14 terminov. Nova skupina mednarodnih naratorjev je leta 2019 iz svojega raziskovalnega, umetniškega ali kuratorskega dela predlagala novih 15 terminov, ki so zaznamovani s specifičnimi lokalnimi okolji. Tvorili so mnoštvo glasov, ki razkrivajo alternativne načine ustvarjanja globalnih zavezništev bodisi z uporabo zgodovinskih študij bodisi z obravnavanjem trenutnih družbenih in političnih razmer, da bi z njimi presegli dominantne epistemološke modele v sodobni umetnosti. 

 

Udeleženci seminarja: Sara Buraya (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía), Steven Ten Thije (Van Abbemuseum), Anja Isabel Schneider (M HKA), Maria Iñigo (MACBA), Meriç Öner (SALT), Kuba Szreder (Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie), Zdenka Badovinac (MG+MSUM), Bojana Piškur (MG+MSUM), Ida Hiršenfelder (MG+MSUM), Jennifer Hayashida (Akademin Valand), Jesús Carrillo (Universidad Autónoma), Chương-Đài Võ (Asia Art Archive), Vali Mahlouji (kustos), María Berríos (kustosinja), Miran Mohar (umetnik), Jonas Staal (umetnik), Vladan Joler (Share Foundation).

 

Spletna stran Slovarja skupnega znanja (v angleščini): http://glossary.mg-lj.si/

Spletna stran Internacionale (v angleščini): https://www.internationaleonline.org/

 

Mednarodni seminar je potekal med 29. in 30. majem 2019 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM.

 

Slovar skupnega znanja je del štiriletnega programa Naše številne Evrope, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala s partnerjema Akademijo Valand (Univerza v Göteborgu) in Državnim kolidžem za likovno umetnost in oblikovanje v Dublinu. Podpira jo program Evropske unije Kreativna Evropa, Ministrstvo za kulturo RS in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo.

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Dokumentacija
Chương-Đài Võ: Jugovzhodna Azija, Ljubljana, 29. maj 2019, 25' 54"
PIŠKUR BOJANA, Bojana Piškur: Južna ozvezdja, Ljubljana, 29. maj 2019, 20' 56"