Stone, Sandy: Drive-By Theory [performans]

Stone, Sandy: Drive-By Theory [performans]

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Drive-By Theory [performans]
Tip Medijska umetnost, Performans, Informacijska umetnost, Kibernetika, Predavateljski performans
Datacija 30. maj 2003
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija 9. Mednarodni festival računalniških umetnosti, MKC Maribor
Jezik angleško
Trajanje 58' 41"
URL http://www.kapelica.org/index_si.html#event=269
Evidenčna številka KAP-2003-PERF-134
Število del v skupini 2

Sinopsis

Opozorilo: Drugi del predavateljskega performansa ni objavljen zaradi akutnih tehničnih poškodb izvornega video gradiva.

 

Allucquere Rosanne Stone je izredna profesorica in ustanoviteljica, ter hkrati direktorica programa Advanced Communication Technologies Laboratory (ACTLab)/Laboratorij za napredne komunikacijske tehnologije na univerzi v Austinu, Texas, in tudi soustanoviteljica programa UT Convergent Media. Ima status zaslužne umetnice na Banff Centre for the Arts, profesuro pri Wolfgangu Kohlerju na katedri za nove medije in performans na European Graduate School EGS in je članica UCI Humanities Research Institute. Pod psevdonimom Sandy Stone je izdala razpravo Imperija vrača udarec: Post - transseksualni manifest, ki je postalo temeljno delo za področje transspolnih študij. Njena knjiga Vojna med poželenjem in tehnologijo na koncu mehanične dobe je bila do sedaj prevedena že v deset jezikov. Je tudi avtorica številnih akademskih in popularnih del, kakor tudi leposlovja in znanstvene fantastike, digitalnih in analognih umetnin, filmov, videov, zvočnih pokrajin in performansov. S svojimi lastnimi performansi je svetovno znana gostja univerz in kulturnih centrov in na ta način povezuje zabavo s teorijo.

Sodelujejo

Kustos/inja Marina Gržinić
Podpora MKC Maribor, Galerija Kapelica, Multimedijalni institut - Zagreb (HR), Goethe - Institut Zagreb (HR)

Avtor/ica, skupina

Stone, Sandy

Skupina del

Stone Sandy, Drive-By Theory [laboratorij], 9. Mednarodni festival računalniških umetnosti, MKC Maribor, Ljubljana, 30. maj 2003, 17' 19"
Stone Sandy, Drive-By Theory [performans], 9. Mednarodni festival računalniških umetnosti, MKC Maribor, Ljubljana, 30. maj 2003, 58' 41"

Produkcija

9. Mednarodni festival računalniških umetnosti
MKC Maribor

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo
Velena Helena, XXX [trailer], 27. oktober 1998, 01' 17"
Gracie Andy, Autoinducer_Ph-1, Ljubljana, 27. maj 2008, 15' 12"
Dokumentacija