Raon, Eduardo; Jacques, Inês: Ona-ni-Francozinja-On-ni-Španec (Ela-não-é-francesa-ele-não-é-espanhol)

Raon, Eduardo; Jacques, Inês: Ona-ni-Francozinja-On-ni-Španec (Ela-não-é-francesa-ele-não-é-espanhol)

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Ona-ni-Francozinja-On-ni-Španec (Ela-não-é-francesa-ele-não-é-espanhol)
Tip Glasba, Koncert
Datacija 3. oktober 2006
Prizorišče Stara mestna elektrarna
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Koprodukcija Bunker/Stara elektrarna, Maska
Jezik angleško
Format 720x576 pxl
Trajanje 14' 32"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2006-GLAS-733

Sinopsis

 

Ela-não-é-francesa-ele-não-é-espanhol / Ona-ni-Francozinja-On-ni-Španec je naslov glasbenega projekta Inês Jacques in Eduarda Raona. Ta duet glasu in harfe razvija glasbo, ki je ni vedno lahko umestiti. Čeprav njun izvor lahko najdemo v jazzu, mu tudi te nalepke ne moremo pripeti.


Glasbenika sta se srečala leta 2004 med snemanjem albuma Reconciliation portugalskega pop benda Hipnótica, pri katerem je Eduardo sodeloval kot glasbenik, Inês pa kot kritična poslušalka. Povabila ga je kot sodelavca pri projektu, katerega začetek se je zavlekel, ker zanj ni mogla najti ‘idealnega partnerja’. Tako sta začela, zelo počasi, razvijati glasbo instrumentalne kombinacije, ki je prava redkost.
Projekt je obdeloval in preurejal večinoma jazzovske standarde in tudi nekaj popularne glasbe. Rezultat ni jazz, ker ta instrumentalna kombinacija ne vodi k swingu; in prav to je tisto, kar je pri njunem ustvarjanju najbolj zanimivo: kaj je rezultat glasbe, pri kateri smo vajeni značilnih swing in groove nians, tu pa naletimo na ostre in izražene linije, ki jih zaznamujejo spremenljivost, humor in resnost glasbene dvojice?

 

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Koprodukcija

Bunker/Stara elektrarna
Maska