Elsenaar, Arthur; Scha, Remko: Raznolikost človeškega obraznega izražanja

Elsenaar, Arthur; Scha, Remko: Raznolikost človeškega obraznega izražanja

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Raznolikost človeškega obraznega izražanja
Tip Medijska umetnost, Performans, Biotehnološka umetnost, Generativna umetnost, Interaktivna umetnost, Programirana umetnost, Robotska umetnost, Računalniška umetnost, Novomedijski performans
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica, Mednarodni festival računalniške umetnosti, MKC Maribor
Format 720x576 pxl
Trajanje 00' 40"
URL http://www.kapelica.org/index_si.html#event=290
Evidenčna številka KAP-2000-PERF-184

Sinopsis

Arthur Elsenaar je šestnajst obraznih mišic ožičil tako, da lahko povsem poljubno upravlja in vpliva na obrazno mimiko. Govorica telesa kar naenkrat ni več dejavnost, ki bi komunicirala s svojo iskrenostjo, temveč je postala dejavnost za prevaro in manipulacijo, ki jo računalnik uporablja za komunikacijo s svojim uporabnikom.

 

____________________

Projekt je Galerija Kapelica zasnovala skupaj s 6. mednarodnim festivalom računalniških umetnosti v Mariboru. Razstava je tematizirala simbiozo človeškega telesa in tehnologije z različnimi aplikacijami, ki vsebujejo vse od ortrobotike (ortopedsko razširjanje človeškega telesa) do biočipov in genskega inženiringa.

 

Dela šest umetnikov, čigar dela so razvrstili glede na telesne funkcije, ki jih tematizirajo, so bila v galerijo postavljena tako, da so podvajala topologijo človeškega telesa. Njihovi projekti so žanrsko različni in vsak zase nakazuje stopnjo razvitosti posameznega žanra. Razstava ni bila pregledna ali dokončna, skušala pa je vzpostaviti antologijo antropomorfne kibernetike in na ta način spremljati razvoj počlovečenja strojev, ki nas vsak dan tesneje objemajo.

Sodelujejo

Montaža (film, video) Jurij Krpan

Avtor/ica, skupina

Elsenaar, Arthur Scha, Remko

Produkcija

Galerija Kapelica
Mednarodni festival računalniške umetnosti
MKC Maribor

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo
Antúnez Marcel·lí, Epizoo, Ljubljana, 15. februar 1996, 01' 37"
Antúnez Marcel·lí, Afasia, Ljubljana, 2. marec 1999, 22' 43"