Kantor, Istvan: Monty Cantsin? Amen!

Kantor, Istvan: Monty Cantsin? Amen!

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Monty Cantsin? Amen!
Tip Instalacija, Medijska umetnost, Performans, Kinetična instalacija, Informacijska umetnost, Kibernetika, Robotska umetnost, Novomedijski performans
Datacija 17. december 2003
Prizorišče Galerija Kapelica
Produkcija Galerija Kapelica
Mesto produkcije Slovenija
Jezik angleško
Format 720x576 pxl
Trajanje 55' 50"
URL http://kapelica.org/#event=103
Evidenčna številka KAP-2003-PERF-239

Sinopsis

Opozorilo: Do 09:00 minute je posnetek močno poškodovan. 

 

…Telo kot prevodnik, orgazem kot kinetični kontrolni sistem, epileptični trzaji in seksualno motivirane kontrakcije telesa v povezavi z informacijsko tehnologijo, so nekatrei fenomeni, ki Kantorja v zadnjem času zanimajo. Te situacije in ideje poskuša raziskovati skozi skupinsko delo z Machine Sex Action Group. Istvan je začel raziskovati takrat še neodkrite teritorije »strojnega seksa«, »kombinacij telesa in strojev« že pred leti, medtem ko je odkrival mehanizme kovinskih predalnikov za spravljanje map in medeničnih gibov med spolnim odnosom. Prvi performansi so raziskovali povezave med gibi not-ven in naprej-nazaj in medeničnimi gibi uporabnikov, ki delajo v skladiščih in arhivih dokumentov.

 

MACHINE SEX ACTION GROUP (MSAG) je ustanovil Istvan Kantor v poznih devetdesetih v Torontu. MSAG raziskuje povezave med telesnostjo in tehnologijo in njen glavni izraz so skupinski performansi, ki tematizirajo hiper-kinetične pokrajine današnje tehnologizirane družbe, ki jo obvladujejo sistemi informacijskih mašinerij. Skupina je rezultat dolgoletnega dela, ki ga je Kantor začel v zgodnjih 90' z interaktivnimi robotskimi performansi in fokusom na informacijske tehnologije v povezavi s komunikacijo in nadzorovanjem.

Avtor/ica, skupina

Kantor, Istvan

Produkcija

Prizorišče