BrainTV / rcv: 10.95 - 11.7 GHz, snd: 5.8 GHz

BrainTV / rcv: 10.95 - 11.7 GHz, snd: 5.8 GHz

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov BrainTV / rcv: 10.95 - 11.7 GHz, snd: 5.8 GHz
Tip Instalacija, Medijska umetnost, Performans, Večmedijska instalacija, Biotehnološka umetnost, Generativna umetnost, Programirana umetnost, Novomedijski performans
Datacija 30. september 2008
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica
Format 720x576 pxl
Trajanje 55' 29"
URL http://www.kapelica.org/index_si.html#event=26
Evidenčna številka KAP-2008-MED-174

Sinopsis

Elektromagnetna valovanja iz vesolja v frekvenčnem spektru 10.95 - 11.7 GHz zajemamo preko radijskega sprejemnika in računalniskega vmesnika in jih prevajamo v signale, ki jih performerka občuti skozi elektrode pritrjene na svojem telesu. Elektrode pritrjene na glavi performerke pa vzpostavljajo neposredno povezavo med možgani in drugim računalniškim vmesnikom, ki v realnem času mapira možganska valovanja med njenim čutnim odzivanjem. Vmesnik prevaja valovanja možganskih aktivnosti v računalnik, s katerim je vzpostavljeno grafično okolje na videoprojekcijah. Čutne reakcije telesa zajema tretji vmesnik, ki informacijo oddaja na frekvenco 5.8 GHz, namenjeno znanstvenim raziskovanjem.

 

Projekt je zastavljen kot poetična predstavitev procesa, v katerem raziskujemo soodvisnost frekvenčnih lastnosti delov človeškega telesa s frekvencami, ki jih oddaja naše neposredno okolje.

Sodelujejo

Programer/ka Luka Prinčič
Svetovanje Luka Prinčič
Zahvala DRAGAN SAVIĆ, dr. Boštjan Batagelj, Vojko Andjelić, Andrej Strehovec
Performans Alenka Marinič

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Prizorišče