Lušetić, Nataša; Sub Rosa, (skupina/group): Virus by Sub Rosa [lokacija #1]

Lušetić, Nataša; Sub Rosa, (skupina/group): Virus by Sub Rosa [lokacija #1]

Naslov Virus by Sub Rosa [lokacija #1]
Tip Umetnost v javnem prostoru, Participatorni performans, Javna intervencija
Datacija 12. oktober 2003 – 19. oktober 2003
Prizorišče Prešernov trg
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Koprodukcija MG+MSUM, Urban Festival, Zagreb
Jezik slovensko, angleško
Format 720x576 pxl
Trajanje 08' 07"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2003--346
Število del v skupini 3

Sodelavci/ke

Performans Nataša Lušetić, Aniek Boon
Režija Nataša Lušetić
Dramaturgija Annemarie Kalma 

Sinopsis

 

Virus je neznana koda, zapakirana v znano obliko. Uspešno se širi po telesu, ker ga telo po pomoti vzame za svojega. Neznana koda se bojuje za oblast nad telesom. Če zmaga, spremeni telo v tovarno za izdelavo še več virusov.

 

Sub Rosa je interdisciplinarna uprizoritvena skupina, ki s taktiko srečanj 1:1 (na štiri oči) izvaja performanse na lokaciji.

 

V Amsterdamu rojena Aniek Boon je vizualna umetnica in performerka. Študirala je na akademiji Rietveld v Amsterdamu, na Šoli za vizualno gledališče v Jeruzalemu in na gledališki šoli Chrysalis v Londonu. Aniek deluje na različnih področjih - ukvarja se z videom (med drugim sodeluje z Rotterdamskim filmskim festivalom), instalacijo (Paviljoens, Almere), oblikovanjem scenografij za televizijo in gledališče (Credit Card Called Life) in igranjem (Oraculos, Holland Festival).

 

Annemarie Kalma je študirala film na Univerzi v Utrechtu. Po diplomi je delala za več filmskih produkcijskih hiš pri pripravi projektov in dodelavi scenarijev. Leta 2001 je skupaj z Natašo Lušetić ustanovila Sub Rosa, uprizoritveno skupino, ki se ukvarja z ustvarjanjem interaktivnih performerskih situacij na lokaciji.

 

Avtor/ica, skupina

Lušetić, Nataša Sub Rosa, (skupina/group)

Skupina del

Lušetić Nataša; Sub Rosa (skupina/group), Virus by Sub Rosa [lokacija #2], Ljubljana, 12. oktober 2003 – 19. oktober 2003, 16' 08"
Lušetić Nataša; Sub Rosa (skupina/group), Virus by Sub Rosa [otvoritev razstave], Ljubljana, 12. oktober 2003 – 19. oktober 2003, 05' 20"

Produkcija

Koprodukcija

MG+MSUM
Urban Festival, Zagreb

Izbor