Janez Janša® | Maja Bogataj Jančič: Vodstvo z vidika pravnih vprašanj

Janez Janša® | Maja Bogataj Jančič: Vodstvo z vidika pravnih vprašanj

Ogledov: 12
Naslov Janez Janša® | Maja Bogataj Jančič: Vodstvo z vidika pravnih vprašanj
Tip Sodobna umetniška praksa, Artivizem, Mešani mediji, Umetnost v javnem prostoru, Umetnost v množičnih medijih, Vodstvo po razstavi
Datacija 1. februar 2018
Prizorišče Muzej sodobne umetnosti Metelkova
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija MG+MSUM
Jezik slovensko
Format 1920x1080 pxl
Trajanje 62' 39"
URL http://www.mg-lj.si/si/dogodki/2266/vodstvo-janez-jansa-maja-bogataj-jancic/
Evidenčna številka MG-2018-PRED-617

Sinopsis

Po razstavi Janez Janša® je vodila dr. Maja Bogataj Jančič, direktorica Inštituta za intelektualno lastnino v Ljubljani. Njeno raziskovalno in akademsko delo in svetovalna dejavnost se razteza na vsa področja intelektualne lastnine, zlasti področje avtorskega prava, prava interneta in medijskega prava.

 

Dr. Maja Bogataj Jančič LL.M., LL.M. je strokovnjakinja za intelektualno lastnino, ustanoviteljica in vodja Inštituta za intelektualno lastnino. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobila magisterije na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (1999, ekonomija), Harvard Unversity (2000, pravo) in University of Torino – Faculty of Law (2005, intelektualna lastnina) ter doktorat na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006, avtorsko pravo). Spletna povezava.


Objavila je že številna dela s področja avtorskega prava, prava intelektualne lastnine in prava interneta in je tudi soavtorica večih knjig na teh področjih. Je razsodnica v domenskih sporih glede domene .si in arbitrinja pri Stalni arbitraži pri Gospodarski zbornici Slovenije. Je zastopnica za blagovne znamke in modele. Njeno svetovalno delo je zelo raznovrstno: svetuje korporacijam in start-upom, posameznim ustvarjalcem in tudi javnim institucijam. Vodila je projekt Creative Commons za Slovenijo, za katerega je zdaj pravna svetovalka.

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Dokumentacija
Domenico Quaranta: Janez Janša® [vodeni ogled], Ljubljana, 19. oktober 2017, 81' 45"