Živadinov, Dragan: Biomehanika Noordung [predpremiera]

Živadinov, Dragan: Biomehanika Noordung [predpremiera]

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Biomehanika Noordung [predpremiera]
Podnaslov Predstavitev iniciative za ustanovitev Slovenske vesoljske agencije
Tip Medijska umetnost, Gledališče, Kibernetika, Celovito gledališče / Gesamtkunstwerk
Datacija 16. november 1999
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Zavod Projekt Atol, Kozmokinetični kabinet Noordung
Koprodukcija Galerija Kapelica
Jezik slovensko
Format 720x576 pxl
Trajanje 32' 23"
URL http://www.kapelica.org/index_si.html#event=490
Evidenčna številka KAP-1999-GLED-46
Število del v skupini 4

Sinopsis

Predstavitev projekta Gravitacija Nič Noordung (polet izveden 17. avgusta 1999, Videodokument – TV ORF), atraktorja Dragana Živadinova in iniciative za ustannovitev SVA Predstavitev projekta Gravitacija Nič Noordung (polet izveden 17. avgusta 1999, Videodokument – TV ORF), atraktorja Dragana Živadinova in iniciative za ustannovitev SVA - slovenske vesoljske agencije, ki je zamišljena kot organizacija, ki bo združevala znanje in kapital s ciljem vzpostavitve pogojev za delo prvih slovenskih kozmonavtov na Mednarodni vesoljski postaji in za začetek rednega sodelovanja države Slovenije, njenih državljanov ter njenih institucij s sorodniimi institucijami, po svetu.

 

Projekt Gravitacija Nič Noordung je predstavljen celostno skupaj s scenskimi elementi, delovnimi oblačiliin instrumenti, ki so bili izdelani za eksperimentalne polete v letalu IL–76MDK ter za njihovo spremljanje preko telekomunikacij v  realnem času. Potek projekta v Zvezdnem mestu, Moskvi in nad njo boste lahko spremljali v Galeriji Kapelica predvidoma od 9. do 16. decembra 1999. Zaključno dejanje projekta v letu 1999 se bo zgodilo v Galeriji Kapelica med 27. in 30. decembrom 1999. Predstavljeni bosta tudi tehnološka in znanstvena dimenzija večletnega projekta, ki se je začel s prvim poletom 17. avgusta 1999 in se bo nadaljeval s serijo poletov v letih 1999, 2000 in 2001.

 

Mikrogravitacijski poleti in umetniške ter znanstvene raziskave, ki se opravljajo na njih, so s strani iniciatorjev zavoda Projekt Atol in Kozmokinetičnega Kabineta Noordung mišljeni tudi kot začetek dela te agencije.

Vir: Kapelica

Sodelujejo

Performans Marko Peljhan, Dragan Živadinov

Avtor/ica, skupina

Skupina del

Živadinov Dragan, Biomehanika Noordung, Kozmokinetični kabinet Noordung, Ljubljana, 16. november 1999, 27' 23"
Živadinov Dragan, Biomehanika Noordung [predpremiera], Kozmokinetični kabinet Noordung, Ljubljana, 16. november 1999, 32' 23"
Živadinov Dragan, Biomehanika Noordung [predstavitev], Kozmokinetični kabinet Noordung, Ljubljana, 16. november 1999, 16' 48"
Peljhan Marko; Živadinov Dragan, Biomehanika Noordung [17. nov. 1999], Kozmokinetični kabinet Noordung, Ljubljana, 16. november 1999, 19' 30"

Produkcija

Zavod Projekt Atol
Kozmokinetični kabinet Noordung

Koprodukcija

Prizorišče