Stelarc: Split Body: Voltage In / Voltage Out

Stelarc: Split Body: Voltage In / Voltage Out

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Split Body: Voltage In / Voltage Out
Tip Medijska umetnost, Performans, Programirana umetnost, Robotska umetnost, Računalniška umetnost, Body art / Live art, Novomedijski performans
Datacija 12. junij 1996
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica
Format 720x576 pxl
Trajanje 01' 29"
URL http://www.kapelica.org/index_si.html#event=382
Evidenčna številka KAP-1996-PERF-193

Sinopsis

VSEPLANETARNA FIZIOLOGIJA Zunajzemeljsko okolje še močneje poudarja obsoletnost telesa in intenzivira pritiske v smeri njegovega reinženiringa. Nujno je dizajnirati bolj samozadostno, energetsko učinkovito telo, z razširjenimi senzoričnimi antenami in okrepljeno cerebralno kapaciteto. Izklopljeno iz tega planeta - njegovega kompleksa, interaktivne energetske verige in zaščitne biosfere - je telo kaj slabo biološko opremljeno tako v smislu golega preživetja kot njegove nezmožnosti ustreznega zaznavanja in ukprepanja v brezmejnosti vesolja. namesto da razvijamo specialna telesa za specialne prostorske lokacije, bi morali razmisliti o vseplanetarni fiziologiji, ki bi bila trajna, prožna in sposobna funkcionirati v različnih atmosferskih pogojih, težnostnih pritiskih in elektromagnetnih poljih.

Sodelujejo

Montaža (film, video) Jurij Krpan

Avtor/ica, skupina

Stelarc

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo
Antúnez Marcel·lí, Epizoo, Ljubljana, 15. februar 1996, 01' 37"
Elsenaar Arthur; Scha Remko, Raznolikost človeškega obraznega izražanja, Mednarodni festival računalniške umetnosti, MKC Maribor, Ljubljana, 00' 40"
Antúnez Marcel·lí, Afasia, Ljubljana, 2. marec 1999, 22' 43"