Todorović, Zoran: Asimilacija

Todorović, Zoran: Asimilacija

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Asimilacija
Tip Performans, Projekt, Body art / Live art, Participatorni projekt
Datacija 2. julij 2002
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica
Format 720x576 pxl
Trajanje 09' 15"
Evidenčna številka KAP-2002-PROJ-101

Sinopsis

Serija dogodkov, ki na svojevrsten način postavljajo pod vprašaj idejo lepote. Projekt sestavljajo obroki, kot so večerje, narejene iz človeškega tkiva, ki je ostanek v industriji estetske kirurgije. Instalacija vključuje razstavljanje fotografske in video dokumentacije, ki pojasnjuje izvor in proces priprave hrane, gledalcem pa je na voljo puding iz človeške masti.

 

Opozorilo: Na koncu posnetka je kratek prizor, ki prikazuje umetnico Eleno Kovylino, ki še vedno počiva v plastičnem omotu v zaboju po njenem performansu Mach es jetzt.

 

_________________

Break 21, 6. mednarodni festival novih umetnosti je nosil naslov Mrtev ali živ. Apokaliptični ton sintagme vključuje uprizoritev in praktično razmišljanje o paradigmah živih, polživih, polmrtnih in mrtvih. Njihove sodobne preobrazbe so se razvile iz trendov in sprememb v znanosti in tehnologiji, ki segajo tudi do verskih in ideoloških konceptov in psiholoških stanj.

Avtor/ica, skupina

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo
Shanabrook Stephen, Baci, Ljubljana, 3. april 1996, 02' 50"
Kovylina Elena, Mach es jetzt, Ljubljana, 2. julij 2002, 10' 41"