Jevremović, Zorica: Prosthesis: Šepetalke II [posnetek 1]

Jevremović, Zorica: Prosthesis: Šepetalke II [posnetek 1]

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Prosthesis: Šepetalke II [posnetek 1]
Tip Film, Gledališče, Performativno gledališče
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica
Jezik slovensko, srbsko
Format 720x576 pxl
Trajanje 24' 12"
URL Šaputave devojke
Evidenčna številka KAP-1999-FILM-40
Število del v skupini 2

Sinopsis

Predstava se začne s predvajanjem posnetka gledališke igre Šepetalke I (1997). Kraj dogajanja: Mesečina nad Beogradom, Slavija, Tiršova 5a, Avtonomni Ženski center proti spolnem nasilju, tretje nadstropje. Drama se odvija v sprejemni sobi Ženskega centra (20 m2). Po stenah so polepljeni feministični plakati. Dve dekleti v belih kombinežah so pojavita v sceni ob Preludiju Ludmile Frajt. Drama je bila napisana za Vesno Draženović in Dragano Milinković, ki se gibata s pomočjo invalidskega vozička.

 

Predstava se nadaljuje z dramo v živo, ki jo je režiserka zasnovala posebej za dve dekleti Leo in Uršo, ki sta se učili in delali v kamniškem Zavodu za usposabljanje invalidne mladine. Postopek priprave predstave je potekal tesno z igalkama, pri čemer je bilo režiserki bistveno, da produkcija umetniškega dela ni zgolj pripomoček za pedagoško delo z osebami s hendikepom, temveč postopek za opravnomočeno sodelovanje oseb s hendikepom pri umetniški produkciji.

Avtor/ica, skupina

Skupina del

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Umetniško delo
Bufano Lisa, One Breath is an Ocean for a Wooden Heart, Alliger Arts Production, AXIS Dance Company , Ljubljana, 11. december 2007, 12' 56"
Zgodbe telesa [trailer], Ljubljana, 01' 53"