Ashery, Oreet; Foddai, Roberto: Tromostovje

Ashery, Oreet; Foddai, Roberto: Tromostovje

Spletni dostop do video vsebin je omejen zaradi avtorskih pravic. Za individualni ogled nas obiščite v +MSUM. Več informacij.
Naslov Tromostovje
Podnaslov Akcija na Tromostovju
Tip Ulični performans, Javna intervencija
Datacija 13. oktober 2010
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Mesto žensk
Format 1080x1920 pxl
Trajanje 06' 35"
URL Mesto žensk
Evidenčna številka CoW-2010-PERF-635

Sinopsis

 

Akcija na Tromostovju, 20'

 

V srcu Ljubljane stoji Tromostovje, stari kamniti most, zgrajen leta 1842, ki ga je leta 1931 preoblikoval in povečal slavni slovenski arhitekt Jože Plečnik. Ta edinstveni trojni most je nekakšen mestni simbol, hkrati pa tudi prizorišče akcije, ki jo bosta izvedla Oreet Ashery in Roberto Foddai.

 

Akcija se bo začela natanko pet minut pred polnočjo 13. oktobra 2010. Ashery in Foddai bosta sedela na mostu, nemo drug ob drugem. Kos za kosom bosta slekla oblačila in strgala s sebe zunanje plasti svoje identitete, si izmenjala kose in tako prevzela zunanji videz drug drugega. Trije mostovi, tri države, ne zgolj moški in ženska, on in ona, preteklost in prihodnost, temveč tretja država, država sprememb, tranzicije, nove identitete, ki ni oddvojena, temveč intrinzična za drugega in leži na razpolovišču med vsako državo. Delo človeka in hkrati naravna, kastrirana in vendar polnomočna. (Predrag Pajdić)

 

Sodelujejo

Besedilo Predrag Pajdić