Gracie, Andy: Autoinducer_Ph-1

Gracie, Andy: Autoinducer_Ph-1

Ogledov: 9
Naslov Autoinducer_Ph-1
Tip Instalacija, Medijska umetnost, Razstava, Večmedijska instalacija, Biotehnološka umetnost, Programirana umetnost, Robotska umetnost, Samostojna razstava
Datacija 27. maj 2008
Prizorišče Galerija Kapelica
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija Galerija Kapelica
Format 720x576 pxl
Trajanje 15' 12"
URL http://kapelica.org/#event=23
Evidenčna številka KAP-2008-MED-165

Sinopsis

'Autoinducer_Ph-1' je predelava tradicionalne azijske tehnike pridelave riža, ki izkorišča naravno simbiozo med praprotjo iz rodu Azolla in cianobakterijo iz rodu Anabaena. V instalaciji je to razmerje določeno z novimi parametri, saj je ustvarjena dodatna simbioza med Anabaeno in virtualno kolonijo bakterij. Konstrukcija ribniku podobnih struktur, elektronike, robotskih rok, riža in laboratorijske opreme testira in vpliva na simbiotična razmerja. V ospredje tako pridejo podatkovni in informacijski sistemi, ki so lastni razmerjem med organizmi in načinom, kako se lahko ta razmerja s pomočjo umetnih pripomočkov krepijo, saj rezultati kompleksnih razmerij v sistemu določajo gibanje robotske roke in rast riža.

Sodelujejo

Podpora Arts Council of England
Sodelovanje Biotehniška fakulteta v Ljubljani, Oddelek za agronomijo / Katedra za vrtnarstvo (prof. dr. Jože Osvald); Oddelek za biologijo / Katedra za molekularno genetiko (dr. Lejla Pašić)
Programer/ka Brian Lee Young Rowe

Avtor/ica, skupina

Skupina del

Gracie Andy, Autoinducer_Ph-1 [izjava], Ljubljana, 27. maj 2008, 08' 19"
Gracie Andy, Autoinducer_Ph-1, Ljubljana, 27. maj 2008, 15' 12"

Produkcija

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Dokumentacija