Jakopič, Rihard: Pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve

Jakopič, Rihard: Pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve

Ogledov: 7
Naslov Pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve
Tip Slikarstvo, Razstava, Didaktična razstava
Datacija 18. junij 2020 – 4. oktober 2020
Prizorišče Moderna galerija
Mesto produkcije Ljubljana, Slovenija
Produkcija MG+MSUM, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Jezik slovensko
Format 1920x1080 pxl
Trajanje 19' 09"
URL http://www.mg-lj.si/si/razstave/3013/rihard-jakopic-pod-drobnogledom/
Evidenčna številka MG-2020-PRED-628

Sinopsis

Moderna galerija že vrsto let pri nekaterih projektih sodeluje z Oddelkom za restavratorstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki z mladimi močmi pomaga tako pri raziskovalnem delu, diagnostiki, dokumentiranju, posegih in preventivni konservaciji kot tudi pri pripravi gradiv za izobraževanje širše javnosti.

Sodelujejo

Restavratorstvo Nada Madžarac, Tamara Trček Pečak

Avtor/ica, skupina

Produkcija

MG+MSUM
Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

Prizorišče

Podobno iz AV arhiva

Dokumentacija
Jakopič Rihard, Pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve [slovenski podnapisi], Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 18. junij 2020, 19' 07"
Jakopič Rihard, Začuti umetnino, Univerza v Ljubljani, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta, Ljubljana, 2020, 19' 54"
Stupica Gabrijel, Pod drobnogledom. Tehnologija nastajanja in reševanje umetnin, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 17. april 2014, 29' 11"
Pregelj Marij, Pod drobnogledom. Nastajanje in reševanje umetnin Marija Preglja, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 25. april 2018, 15' 31"
Jakopič Rihard, Začuti umetnino [napoved], Univerza v Ljubljani, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta, Ljubljana, 18. maj 2020, 02' 17"