Régine Debatty

Poklic Kritika, Kurator/kuratorka, Novinarstvo
Področja Blog
Kraj, država bivanja London, Velika Britanija
Domača spletna stran http://we-make-money-not-art.com/

Biografija

 

Régine Debatty je ena izmed prvih blogerk s polnim delovnim časom, ki se skuša preživljati samo s pisanjem bloga. Je umetnostna kritičarka, reporterka in sodobna post-novinarka, ki ima za bregom vedno kakšen nepredvidljiv komentar ali iskrivo vprašanje, ter avtorica odmevnega in zelo dobro branega blogerskega portala we-make-money-not-art.com, kjer skupaj s prijatelji piše o presekih med umetnostjo, oblikovanjem in tehnologijo. Dela tudi kot kuratorka umetnosti novih medijev, vabijo jo na številne konference in festivale, kjer predava o umetniških, hekerskih in oblikovalskih (zlo)rabah tehnologije.

Kot gostja platforme City of Women Goes Web – COWeb – je Régine Debatty pisala blog ter imela predavanje, namenjeno COWeb skupini pisk in piscev ter širši javnosti, ki je lahko izvedela vse o izkušnjah z bloganjem, kako pisati (in s pisanjem preživeti) ter kaj je tisto, kar Debatty zaznamuje kot blogerko svetovnega slovesa.

 

Preden je Régine Debatty postala blogerka, je študirala klasično filologijo v Belgiji in Angliji ter poučevala latinščino in staro grščino. Ko so jo začeli zanimati mediji, je režirala dokumentarne filme za belgijsko državno televizijo, poročala za španski radio Onda Cero in v Italiji delala kot svetovalka pri programu MEDIA Evropske komisije.

 

Daša Lakner

 

Umetniška dela

Podnaslov Akcija bloganja in predavanje
Tip Predavanje
Datacija 3. oktober 2007
Mesto produkcije Ljubljana
Format 720x576
Trajanje 52:41

 

[]