osborn&møller | Pogled nazaj za pogled naprej

Spletna arhivska razstava
10. oktober — 31. december 2019
Mrežni muzej

Pogled nazaj za pogled naprej osvetljuje dela in umetnice iz arhiva Mesta žensk, ki se ukvarjajo s kolektivnimi akcijami, prekernim delom, strukturnim izkoriščanjem, solidarnostjo in poetičnimi protesti. Dela so bila izbrana posebej z namenom, da bi predstavila edinstveno zgodovino bivše jugoslovanske regije, s poudarkom na družbeno angažirani umetnosti. Poleg mapiranja lastnih kuratorskih raziskav bosta osborn&møller posebej sodelovali z umetnico Alicjo Rogalsko, katere delo bo predstavljeno v Galeriji ŠKUC (2. - 30. oktober 2019). 

 

Produkcija: Mesto žensk

Co-production: Moderna galerija plus Muzej sodobne umetnosti Metelkova, MG+MSUM (Mrežni muzej: Ida Hiršenfleder; Arhiv Mesta žensk: Eva Matjašič) 

Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo

 

osborn&møller sta Emma Møller (DK) in Mary Osborn (VB), neodvisni kuratorski duet, ki ni vezan na nobeno specifično organizacijo, mesto ali državo. Duet deluje z namenom ustvarjanja začasnih prostorov za performativna srečanja. Do danes sta sodelovali z Wellcome Collection (London), City of Women (Ljubljana), Warehouse9 (Copenhagen), Artsadmin (London) in performingborders (London).

Izbor